Assemblea escolar

L’ Assemblea escolar és un projecte que ha nascut durant el present curs 2012 – 2013, com una proposta feta des de la Comissió de Convivència. La idea principal és crear un mitjà a través del qual els alumnes puguen donar la seua opinió de tres maneres diferents: dient el que els agrada de l’escola i el seu funcionament, expressant el que no els agrada i també explicant allò que els agradaría.


Hem seguit la mateixa estructura de l’assemblea d’aula, amb tres caixes diferenciades:
  • M’agrada
  • No m’agrada
  • M’agradaria

Les tres caixes están col·locades a l’entrada de l’escola, en un lloc visible per tots els membres de la  comunitat educativa. Els alumnes són lliures de deixar els seus comentaris en qualsevol de les caixes esmentades.
El primer que vam fer va ser informar classe per classe del funcionament de l’assemblea escolar. Els vam explicar que podien posar tot allò que vullgueren però amb una condició molt important: s’ha d’ utilitzar aquest mitjà per fer critiques constructives i mai destructives, sent respectuosos amb els comentaris. Els missatges poden ser anònims o anar signats, és voluntari per part de l’alumnat.

Mensualment, la Comissió de Convivència es compromet a fer un buidatge de totes les peticions i comentaris, exposant-ho en un panell habilitat per aquest projecte a l’entrada de l’escola. Este recull es donarà a la Cap d’Estudis per a tractar-lo en l’Assemblea de delegats, que es realitza trimestralment amb els delegats i subdelegats de totes les classes. Intentarem sempre donar resposta a les sol·licituds, explicant-los clarament les coses que es poden dur a terme i les que no, i el per què.

Amb aquest projecte pretenem formar alumnes crítics, que siguen capaços de dir el que pensen però amb assertivitat. Han d’aprendre a dir el que pensen sense ofendre a ningú, respectant les diferències. Pensem que és molt important escoltar els alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada