Aula de jocs

El curs 2011-2012, vam posar en funcionament una alternativa a l’hora del pati per als nostres alumnes. Es tracta de l’AULA DE JOCS.


Aquesta aula es va posar en funcionament el 23 de febrer de 2012. Es va crear per a aquells alumnes que, de vegades, juguen sols al pati, o no saben a què jugar...però, sobretot, la nostra intenció és recuperar jocs tradicionals, tant de taula com de carrer. Igualment és un espai per a que els alumnes de diferents edats interaccionen i s'integren alumnes amb risc d'exclusió social. 

L’horari de funcionament de l’Aula de Jocs és d’11:30 a 12:00 h., de dilluns a divendres (a l’hora del pati, clar), i la seua ubicació és l’Aula Taronja.
Els encarregats de controlar que tot quede al seu lloc una vegada acabe el pati seran els Mestres de guàrdia de la zona dels banys.

El primer que vam fer va ser habilitar esta aula: posant taules i cadires per a cada joc. Damunt de cada taula hem posat uns cartells amb una foto i el nom del joc que es jugarà en ella.


Després es va explicar el funcionament als alumnes a través de la Assemblea de delegats que s’organitza a l’escola. Es van donar uns fulls on s’explicaven les normes a seguir en l’aula de jocs. Els delegats van ser els encarregats d’informar a la resta de la classe. Així, cada aula té dos fulles explicatives amb imatges, explicant les NORMES de funcionament.
Per a controlar el material hi ha un armari on guardem els jocs. En la porta, hi ha un inventari de tot el material disponible per a aquesta activitat. El mestre encarregat serà el que supervisarà que estiga tot el material al acabar els jocs. Uns minuts abans de sonar la música d’entrada a les classes, el mestre encarregat, anirà avisant als alumnes que és l’hora d’arreplegar els jocs i deixar l’aula com estava.

Els jocs que tenim es divideixen en:

 • Jocs de taula: parxís, oca, escacs, connecta 4, cartes UNO, dòmino, jocs de parelles i cub de Rubick.
 •  Jocs per al pati: cordes, gomes, mocadors i samboris pintats al terra.


Hi ha uns fulls a disposició del mestre encarregat per apuntar, si ho considera necessari, el nom de l’alumne que té el joc. Està dividit en dos: registre del material que hi ha dins de l’aula, i registre del material que hi ha fóra de l’aula (cordes, gomes i mocadors).
Per evitar possibles conflictes, a l’aula de jocs hem penjat a les parets de l’Aula, les normes de tots els jocs que disposem.


Així si alguns alumnes no es posen d’acord en el funcionament del joc, els remitirem a que miren i llegeixen les normes. 

2 comentaris:

 1. Buenos días,

  Mi nombre es Rocío y me gustaría felicitaros por el proyecto tan bonito que estáis llevando a cabo en las aulas.

  Os escribo de Edúkame, un pequeñito portal educativo centrado en el ámbito de la Educación infantil y la Educación emocional.

  Así pues, quería saludaros y aprovechar para explicaros que acabamos de lanzar una Revista digital de suscripción mensual para maestros que parte de estos dos ámbitos.

  ¡Este primer mes podéis descargarla de manera gratuita, sin ningún compromiso! Os dejo el enlace a continuación: http://edukame.com/revista_digital_escuelas_infantiles

  Un saludo,

  Rocío López
  rocio@edukame.com
  Marketing y Comunicación en Edukame.com

  ResponElimina
 2. Hola Rocio!!
  Muchas gracias por tu comentario...nos alegra que te guste lo que hacemos. Nosotras os seguimos hace tiempo...
  Un abrazo fuerte

  ResponElimina